Basiscursus Elektro

 
1. Beschrijving Praktijkcursus
2. 
Weekprogramma
3. Contact
4Meld je hier aan!

Cursus duur: 6 Weken voor Beginners.
Start: Elke 1e woensdag van de maand.
Lestijden: Elke woensdag van 18:00 u – 22:00 u

5. Kosten: € 895.-

PRAKTIJKCURSUS  

12

Deze  Praktijkcursus  basis Elektromonteur is voor iedereen toegankelijk, mannen en vrouwen, jong & oud! Iedereen die dit vak wil leren ,of zich wil laten omscholen ,of bijscholen en meer kennis en/of praktijkervaring in de Huisinstallatie wilt opdoen.De opleidingen zijn op maat gemaakt en er is geen speciale technische voorkennis benodigd.

Gedurende 3a4 weken gaan wij met jou zeer doelgericht
aan de slag. Samen met jou zorgen wij ervoor ,dat je de Basis technieken van het installeren ,repareren en het aansluiten van elektrotechnische installaties in
jouw vingers krijgt en als een elektricien leert omgaan met elektriciteit. U kunt deze cursus ook privé doen! Wij leiden jou ook op bijvoorbeeld, hoe je zelfstandig en veilig moet werken. Kortom: Je krijgt direct te maken met de praktijk. Vanaf de eerste dag ga je direct met je handen aan het werk

Je maakt diverse installaties met diverse soorten lichtschakelingen voor een woning of bedrijf. Denk aan een Enkel-en Dubbelpolige schakeling, Serieschakeling, Hotelschakeling, Kruisschakeling etc.

pittigeopdracht

Gedurende de gehele cursus leer je ook hoe je met diverse hand- en meetgereedschappen moet omgaan! Aangezien wij jarenlange praktijkervaring hebben in de woning- en utiliteitsbouw ,garanderen wij ook de kwaliteit van het vakmanschap.

Door de duidelijke instructies met extra aandacht
voor bestaande gevaren ,zul jij je angst voor
stroom overwinnen! Het repareren, vervangen
of verplaatsen
 van een stopcontact
of wandcontactdoos, een lamp ,of een
(licht)schakelaar
  zal voor jou geen enkel
probleem meer zijn!

Zeker ook niet het aanleggen en/of aansluiten van elektrische leidingen voor een wasmachine,magnetron of koelkast. Alles wat vanaf demeterkast in jouw huis aanwezig is ,of moet komen krijgt de aandacht ,waardoor je de kennis en de praktische vaardigheden ,die je bij deze cursus opdoet ,zul je ook heel veel plezier aan beleven. Heel wat vrienden ,familie en kennissen
zullen bij jou komen aankloppen om elektrischeklusjes voor ze te doen.

Alleen hoeven deze klusjes géén vrijwilligerswerk
te blijven. Doordat je al vanaf de eerste direct met
je handen aan het werk gaat, zal je veel (praktijk)
ervaring opdoen.

13876419_1335066926520975_2583446565272571310_nJe zult  elektrotechnische installaties beter gaan
begrijpen en je raakt bovendien met het vak zeer vertrouwd. Alle benodigde materieel  hand-gereedschappen heb je direct tot je beschikking. Alle opdrachten voer je zelfstandig uit onder
deskundige begeleiding.
Kortom: Je wordt  volgens de nieuwste installatie-en
veiligheidseisen (NEN 1010/ NEN 3140) opgeleid!

Deze cursus wordt afgesloten met een praktijktoets! Bij voldoende resultaat word jou het erkende Basis-Certificaat uitgereikt!                                         contact_o

LET OP:  Meet -en handgereedschappen zoals: duspols ,digitale- en/of analoge meetapparatuur,schroeftollen,strip-en kniptangen, waterpas,schroevendraaiers, rolmaten, buigveren etc , wordengedurende de gehele cursus gratis in bruikleen verstrekt! Je hoeft zelf niets aan te schaffen.

Heb je na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen?
Neem dan gerust contact  met ons op.Wij informeren je graag!

Inschrijven en kosten
Via de bovenstaande link kun jij je direct inschrijven.


Weekprogramma:  

Week 1.   (Wisselschakeling)

In deze week ga je (volgens tekening) een verlichting maken met een wisselschakelaar.

Practicum:
Buigen van PVC-buizen (16-19mm).
Buizen/ Kabels (volgens tekening) bevestigen met bevestigingsmateriaal
Inbouw-/ opbouw en centraaldozen installeren
Draad trekken en aflassen
Stopcontacten installeren, uitbreiden en bedraden
Lichtschakelaar (Wissel) installeren en bedraden
Deze (licht) installatie- in combinatie met stopcontacten en wisselschakelaar onder stoom/spanning zetten (Dit moet wél branden!!) Daarna ga je:
Stroom, spanning en weerstand meten met een multimeter (Wet van Ohm)

Week 2(Serieschakeling)
In deze week ga je nu (volgens tekening) een serieschakeling maken. Met deze installatie ga je op 1 plek, 2 lampen bedienen. De 1e lamp moet na inschakelen AAN en UIT gaan, en de 2e lamp moet ook AAN en UIT gaan na inschakelen!

output_crs684

Week 3. (Hotelschakeling)
In week 3 ga je vervolgens een Hotelschakeling maken, het “HIER AAN en DAAR UIT” principe!!) Zo’n hotelschakeling kun je in principe overal maken. Denk bijvoorbeeld  aan een gang,slaapkamer, garage etc.

output_deuk0s   Week Week 4. (Kruisschakeling)
In deze week ga je (volgens tekening) een kruisschakeling maken. Dit is een installatie,die je op 3 plaatsen kunt AAN en UIT schakelen. Denk bijvoorbeeld aan een hele hoge trap,of een hele lange gang, waar slechts 1 lamp is aangesloten!

output_uxqnu1

 

Week 5. (TL-verlichting+Wisselschakelaar)
In deze week ga je een TL-verlichting maken in combinatie met stopcontacten + wisselschakelaar. Vervolgens ga je stopcontacten vervangen en bedraden. Je gaat ook een 6 tal stopcontacten in serie installeren en daarna ook onder spanning zetten.

Week 6. Dit is tevens de laatste week van de Basiscursus.In deze week ga je een groepenkast met schroefautomaten fileren( uit elkaar halen en weer in elkaar zetten)

Inschrijven en kosten

Contact:

Tel:
   010 –  786.6016
Mob:    06 – 45225004

Openingstijden:
Ma. t/m Vrijdag                        van 09:00 – 22:00 u en
Zaterdag
                                    van 09:00 – 17:00u

3 gedachten over “Basiscursus Elektro

  1. Pingback: Anoniem

Reacties zijn gesloten.