Wij leiden vakmensen op!

Elektrotechnische Opleidingen Rotterdam

De erkende klassieke praktijkschool in Rotterdam voor verkorte opleidingen & cursussen. Zowel aankomende- als gevorderde elektriciens kunnen zich voor 1 van onze cursussen aanmelden (Niveau-1 t/m 4 mbo). Stichting Technische Opleidingen Rotterdam is erkend door het Ministerie van Onderwijs Cultuur & Wetenschappen (OC&W) Zij staat garant voor leermogelijkheden en deskundige begeleiding van leerlingen.

Ben je van plan -om wat voor reden dan ook – een elektrotechnische opleiding te volgen tot elektricien,dan ben je bij ons aan het juiste adres!

big_35237204_0_550-756

big_36867801_0_558-767

erkbig_35360588_0_558-767

 
In een betrekkelijke korte tijd leiden wij jou op tot Elektricien. Onze primaire doelstelling is om jou tot een volwaardige vakman/vrouw te maken!
Na de Basiscursus zul je in staat zijn om  elektrotechnische klusjes In – & Rondom het huis zelfstandig uit te voeren! Je wordt opgeleid conform de nieuwste installatie normen (NEN 1010/3140)

Duur  Basiscursus: 6 weken op de  Woensdagavond van 18:00u – 22:00 u.

Het Basisprogramma:

Je gaat vanaf dag (1 ) direct met je handen aan het werk, en wel onder deskundige begeleiding! Je leert (licht) installaties maken met diverse lichtschakelingen (Enkel- en dubbel-polig) Serie, Hotel,  Wissel, Kruis, Kelder, Zaal, etc). Je leert op een veilige manier werken met diverse handgereedschappen (schroeftollen strip-en kniptangen, multimeters, voltmeter, ampère-meter, buigveren, etc)

Je leert diverse verbruikstoestellen aan te sluiten (wasmachine, magnetron, fornuis, etc). Je gaat PVC-leidingen op maat buigen en je leert installatiedraden in buis trekken (Fase, Nul, Aarde en schakeldraden) Je leert stopcontacten installeren (inbouw en opbouw) Je leert installatiedraden aflassen (steek -en draai). Je leert  zowel oude -als nieuwe groepenkasten fileren (uit elkaar halen en weer in elkaar zetten en bedraden)  en je leert vooral ook Stroom , Spanning en Weerstand meten volgens de Wet van Ohm.

Door de duidelijke instructies met extra aandacht voor bestaande gevaren ,zul jij je angst voor stroom overwinnen! Het repareren, vervangen en/of verplaatsen van een schakelaar, lamp, stopcontact c.q wandcontactdoos, zal voor jou geen enkel probleem  (meer) zijn! Alles wat vanaf de meterkast in jou huis aanwezig is of moet komen, krijgt de aandacht! 

Behalve de  kennis en de vaardigheden die je bij deze cursus opdoet, zul je ook heel veel plezier aan beleven.Heel wat vrienden, familie en kennissen zullen bij jou komen aankloppen om elektrische klusjes voor ze te doen. Alleen hoeven deze klusjes géén vrijwilligerswerk te blijven.

GereedschappenMeet -en handgereedschappen krijg je gedurende de gehele cursus gratis in bruikleen. Je hoeft deze dus (voorlopig) niet te kopen!Nadat je deze basiscursus d.m.v een proef met succes hebt afgerond, word jou het erkende Basiscertificaat Elektriciteit uitgereikt!

Heb je na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen?
Neem dan gerust Contact met ons op!
Tel:  010-786.60.16/ Mob: 06-476.03.298 

MELD JE HIER AAN!

Kosten en inschrijving

Cursus-tarieven

Basiscursus:
Cursusduur: 6 weken voor Beginners 
Praktijk op woensdagavond van 18:00 u- 22.00 u.
Cursuskosten: € 1295.= 

Basiscursus Privé:  Cursusduur: 6 weken  (Zelf te bepalen!) Totale kosten voor deze cursus: € 1495.=

Opleiding Assistent-Monteur
Opleidingsduur:  3 maanden
Kosten:
 € 2.695.- 

Monteur (Niveau-2 MBO)
Opleidingsduur: 7 maanden
Kosten: € 4395.=

Eerste Monteur  (Niveau-3 MBO)
Opleidingsduur:
 9 maanden.

Kosten:  € 5595.=     Tip: Studiekosten zijn fiscaal aftrekbaar! Maak ook  gebruik hiervan! 

th (6)

Opleiding Elektricien

 

cropped-cropped-naamloos.png

Stichting Technische Opleidingen Rotterdam (S.T.O.R.C) is een organisatie dat zonder winstoogmerk opereert. Dat is de reden waarom zij geen btw in rekening brengt. S.T.O.R.C zet zich al jaren in, om zowel voor werkeloze jongeren als ouderen zonder ervaring en/of diploma een Elektrotechnische opleiding tot Elektricien aan te bieden. Zij zorgt voor omscholing c.q. bijscholing in het vakgebied van Elektrotechniek. Tevens begeleidt S.T.O.R.C studenten naar een betaalde baan als Elektromonteur.

Contacteer het UWV 

Wellicht komt u ook in aanmerking voor een scholingsvoucher van het UWV om een opleiding te volgen. Het UWV verstrekt een bedrag van maximaal 2500,- euro aan iedereen die werkeloos is, dan wel iedereen die dreigen werkloos te worden ,voor het volgen van een opleiding in een kansberoep zoals bijvoorbeeld Monteur Elektrotechnische Installaties. Wel moet u aan de gestelde voorwaarden voldoen.

Lees verder Opleiding Elektricien

test2a

Hoe vind u ons?


Ons praktijkadres:
Jaersveltstraat 3
3082 SB Rotterdam- Zuid

MET DE AUTO:

Stichting Technische opleidingen Rotterdam/Charlois is gevestigd in Rotterdam Zuid/Charlois. Vanuit het Noorden (Het Centrum) door de Maastunnel. Als je de tunnel uit bent,links aanhouden en bij de stoplichten Rechtsaf, en dan direct weer bij de volgende stoplichten rechts af. Na 100 meter linksafslaan, vervolgens de 2e zijstraat rechts,de (Frans Bekkerstraat). Na 100m de 2e zijstraat rechts (Jaersveltstraat no 3)

MET HET OPENBAAR VERVOER:

Als je met het openbaar vervoer (Metro) reist ,dan neem je de Metro naar Rotterdam Maashaven. Reis je via Rotterdam-Centraal ,dan moet je bij de Beurs overstappen. Je stapt uit bij de Maashaven. Daarna neem je Tram- 2 richting Charlois. Je stapt vervolgens uit bij de 5e halte (Frans Bekkerstraat) De Frans Bekkerstraat. Deze straat loop je in tot no 78, dan gelijk rechts af,(2e zijstraat) de Jaersveltstraat No. 3.

Kaart

 

th (19)

Storing in de Elektrische Installatie?

Heeft u een storing in de installatie? Controleer eerst of alle elektriciteit in huis is uitgevallen of dat een van de groepen of de aardlekschakelaar is uitgevallen.
Om te kunnen zien wat u doet als ’s avonds of ’s nachts de stroom uitvalt, is het handig om uit voorzorg een zaklantaarn in de meterkast te bewaren.
Hang hier ook het storingsnummer van uw netbeheerder (0800 – 9009) en het telefoonnummer van een erkend installateur.

Wat te doen wanneer de aardlekschakelaar is uitgeschakeld?

Lees Meer…..